Baggrund

En oplevelse blandt mange

I dag har unge en lang række attraktive måder at bruge deres fritid på. E-gaming, YouTube, sociale medier m.m. fylder meget, og med en lang skoledag oveni og måske et fritidsjob er tiden knap! Biografen står dog stærkt hos de unge, når målet er sociale oplevelser og at være sammen fysisk. At gå ud og opleve noget sammen er stadig populært, og oplevelsen i biografen vurderes som større og mere intens end en filmoplevelse foran tv eller computer.

De unge er en stor og vigtig kundegruppe for biograferne. Rundt regnet udgør de 25% af omsætningen og rigtig mange at de film, der præsenteres, er målrettet mod unge. Nogle af de unges besøg er dog de senere år erstattet af en ældre målgruppe, som grundlagde deres biografvaner for 10 år siden og som nu er rigtig gode kunder. Men biograferne skal selvfølgelig som alle andre have godt fat i nye generationer for at klare sig på langt sigt.

Sådan driver man biograf

Alle biografer drives stort set på samme måde: Biografen lejer en filmkopi af filmselskaberne og betaler en fast andel af billet-indtægten til filmselskabet. Denne lejeafgift afregnes pr. billet, hvilket betyder, at det ikke er en god idé at give en masse rabat på biografbilletter for at få fyldt salen op. I forhold til indtjeningen i biograferne, så kommer 3 af 4 kroner fra billetindtægten – så denne indtjening er vigtig at bibeholde. Derudover sælger biograferne selvfølgelig en masse sodavand, popcorn osv. ved siden af – disse indtægter er også væsentlige for driften.

Hvilke film viser vi?

Programmet i en biograf består af de filmtitler, som er aktuelle fra landets filmselskaber. I Nordisk Film Biografer prioriterer vi at have et bredt sortiment, så vi kan tilgodese de fleste forskellige målgrupper. Udover det almindelige filmprogram kører vi også en lang række af events og særforestillinger såsom forpremierer, gallaforestillinger, transmissioner af sportsbegivenheder og musikforestillinger. Events er populære – men det er det almindelige program med aktuelle premierefilm, som vi lever af.